dissabte, 16 de novembre del 2013

EL SACÍ PERERÉ

Els alumnes ja des de 3 anys treballen diferents contes amb la perspectiva de pensar i reflexionar sobre el que ens diuen els contes. Aquest curs hem començat amb HI HAVIA UNA VEGADA UN SACÍ PERERÉ. La marieta Joanins és la titella que ens porta tots els contes i coses relacionades amb el conte, la primera sessió ens va fer recordar les normes de com fem filosofia: · Estem en silenci quan conten contes i parlen els demés. · Pensem abans de parlar. · Escoltem el que diuen els companys. · Aixequem el braç per demanar el torn per parlar. Feim els dibuixos. Aquí podeu veure alguns.
La següent sessió la Marienta Joanina ens porta alguns objectes del próxim conte:
Qué és? Aquestes són algunes de les respostes: Aitor: una cosa per mirar el planeta. Alessandro: un planeta, on està el mar. Alejandro: El blau és el mar i lo marró és sa terra. Martina: És el món de tothom. Alessandro: és una cistella per agafar fulles i caragols. Per què Joanina ens ha portat la bola del món i una cistella? Alejandro: El globus de la terra serveix per veure on estan tots els pobles i els "mercadillos". Aitor: El globus es per veure on està Formentera. En la següent sessió contem el conte El Sací perere, que tracta d'un follet típic de Brasil que és molt entremaliat i es dedica a amagar coses i un vell soldat el vol atrapar. Però els sacis tenen una sola cama i quan passen fan un gran remoli de vent i no es poden atrapar fàcilment, però si se'ls atrapa et concedeixen desitjós. Al final el vell soldat amb la cistella l'intenta atrapar, però sols atrapa el barret vermell. Després de llegir-lo parlem de com és el sací Perere? Ashley: Té una sola cama. Alessandro: Té un barret vermell i espanta les gallines. Miquel: és negre. Estira la cua de les vaques. Alejandro: Fa un remolí de vent amb una sola cama. Tono: Fuma en pipa. Martina: Fa entremaliadures. Fa trenes a la crinera dels cavalls. Aitor: Amaga les coses de la gent i es riu. Els alumnes fan dibuixos de com és el sací Perere, encara no han vist la imatge.
Tornem a contar el conte i preguntem COM SEGUIRÀ EL CONTE? Tono: el remolí de vent s'endurà les plantes. Luis Mario: En Pau intentarà atrapar al Sací Perere. COM? Martina: Amb un cistell. Aroa: Posar-li la ma dins del cistell. Alejandro: Pau atraparà al Sací. Martina: el posaria a una xarxa perquè no s'escapàs. Alejandro: Podrien fer realitat tots els desitjós. QUINS DESITJÓS DEMANARIEU VOSALTRES: Alessandro: Un ioio. Abril: unes sabates. Noor: demanar una samarreta. Alejandro: un playmobil. Tassnim: Tindre un amic. Casandra: Uns patalons. Aroa: una jaqueta. Martina: uns guants. Luis Mario: un peluix. Miquel: un paquet d'animals. Aitor: un cotxe amb mando. Mohamed: una moto. Ahmed: Un barret màgic. Esteban: un Hamster. Javi: una gallina. Gabriel: un bou. A més hem fet preguntes com PODEM SABER QUI S'HA INVENTAT EL CONTE? PODEM SABER SI EL CONTE ES POT EXPLICAR DE MANERA DIFERENT? AMB QUE VOLIA EXAMPLAR EL SACÍ AL VELL SOLDAT? QUÈ HAGUÉS PASSAT SI EL SACÍ PERERE HAGUÉS AGAFAT EL SACÍ? ES POSSIBLE QUE EL VELL SOLDAT S'ADORMIS A LA NIT ESPERANT EL SACÍ? ÉS POSSIBLE QUE EL CISTELL ESTIGUÉ FORADAT? ÉS POSSIBLE QUE EL SACÍ ES DEIXÉS AGAFAR?... Hem vist ja les imatges del conte i hem pintat de nou el sací. Com veieu pensem i molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Feina setmana 15 - 19 de juny

MOLT BON DIA I MOLT BONA SETMANA!!!💗💗💗💗💗💗💗💗💗 Aquesta setmana trobareu la feina al bloc Agència de Viatges 6è!!!!💪💪💪💪💪...